Proč si vybrat právě nás

Firma NutriCare si zakládá na kvalitě ve všech ohledech od tvorby jídelníčků, přes kuchyňskou úpravu jídel, jejich rozvoz a komunikaci s klienty.

100 % odbornost

Můžete se spolehnout, že vám při hubnutí nebude chybět žádná z důležitých živin.

100 % pestrost jídelníčku

Na každý den v roce pro vás máme připraven jiný jídelníček. Sezónní suroviny jsou vždy ty nejlepší.

100 % informací pro vás

U každého jídla uvádíme jeho přesné složení: všechny použité suroviny až do poslední bylinky a koření. Množství energie, bílkovin, tuků i sacharidů jsou samozřejmostí.

100 % čerstvost

Vaříme vše z čerstvých surovin a jídlo pro vás rozvážíme každý den včetně víkendů a svátků.

100 % kontrola

Preciznost provedení všech jídel denně kontrolujeme několika různými mechanismy.

100 % chuť

Naše jídla chutnají tak, jako byste jedli ve velmi dobrých restauracích. Žádná fádní a prvoplánovitě dietní jídla! Vaříme pro gurmety a znalce.

Zajímají vás podrobnosti?

Přečtěte si, které výživové parametry NutriCare splňuje a proč:

1 – Optimální energetická hodnota stravy

Ani při hubnutí by neměl energetický příjem být nižší než 5000 kJ/den. Diety pod 5 000 kJ jsou vhodné jen za dohledu lékaře (ideálně za hospitalizace). Jestliže člověk přijímá denně méně než 5 000 kJ, jeho metabolismus se zpomaluje, dochází k nedostatku makro i mikroživin a dieta je pro člověka zbytečně psychicky stresující. Naopak při energetické hodnotě 5 000 – 6 000 kJ u žen a při 7 000 – 8 000 kJ u mužů dochází k hubnutí z tuku (nikoli ze svalové hmoty), hubnutí je pozvolné a příjemné.

2 – Množství zeleniny minimálně 400 g/den, ovoce maximálně 200g/den

Všechna zdravotní doporučení (Světová zdravotnická organizace, Společnost pro výživu) se shodují v tom, že bychom měli denně sníst alespoň 400 g zeleniny. Toto množství zeleniny zajistí pokrytí vitaminy, vlákninou a zvětší objem jídla, což znamená, že při hubnutí nevznikají pocity hladu. Část zeleniny může být v syrovém stavu, část vařená, dušená nebo pečená. Ovoce má díky vyššímu množství cukru i vyšší energetickou hodnotu, proto je ho v jídelníčku maximálně 200g.

3 – Dostatečné množství bílkovin

Podle odborníků by mělo být i při hubnutí zajištěno alespoň minimální množství bílkovin v množství 70, lépe ale 80g/den i více. Je lepší, když se klient dozví nejen energetickou hodnotu, ale i množství bílkovin v každém jídle a celkem za den. Není dobré zařazovat jen bílé drůbeží a rybí maso, občas by se mělo v jídelníčku objevit i kvalitní maso hovězí, případně zvěřina, tak, aby nedocházelo ke vzniku nedostatku železa, jež by mohlo vést k anémii. Mezi vhodné zdroje bílkovin patří tvarohy, sýry typu cottage a lučina, bílé jogurty, ricotta, vejce v rozumném množství, vaječné bílky nebo výrobky z nich, tofu, luštěniny.

4 - Glykemický index sacharidových potravin

Potraviny s nižším glykemickým indexem pomáhají lépe a na delší dobu zasytit. Nižší glykemický index má celozrnné pečivo, ovesné vločky, vařené brambory, těstoviny uvařené jen na skus (=nerozvařené) a rýže basmati. Zařazování těchto potravin pomáhá tomu, aby se člověk i při hubnutí cítil dobře. Neodborně sestavené krabičkové diety můžou vést naopak k rozhoupání hladiny krevního cukru, což je provázeno hladem, zbytečnou nervozitou a horšími výsledky v hubnutí.

5 - Ryby v dostatečném množství a kvalitě

Ryby jsou zdrojem kvalitních bílkovin a minerálních látek (zejména jódu a selenu). V jídelníčku se vyskytují minimálně 2x týdně. Jednou týdně to bývá málo tučná ryba (například treska, která je excelentním zdrojem jódu), jednou ryba tučnější (losos, halibut, makrela, tuňák), tak aby byl zajištěn dostatek preventivně působících omega3 kyselin.

6 – Dostatek vápníku

Denní doporučená dávka vápníku je 800 – 1000 mg/den. Kromě toho, že dostatečný příjem vápníku v dobře vstřebatelné formě zabraňuje vzniku osteoporózy, napomáhá i zrychlení metabolismu. Z posledních studií vyplývá, že vyšší podíl vápníku ve stravě zlepšuje výsledky redukce váhy.

7 – Žádný přidaný cukr

Vzhledem k tomu, že je nutno do nízké energetické hodnoty celodenního jídelníčku ,,napěchovat" co nejvíce živin, je řepný cukr zcela zbytečný, zabírá místo ostatním živinám a navíc provokuje pocity hladu. V jídelníčcích NutriCare se nevyskytuje. K doslazení některých ovocno-mléčných svačinek se používá sladidlo na bázi Stevie.