Proč jíst krabičkovou stravu

Snižování váhy pomocí takzvaných krabičkových diet se stalo v posledních letech velmi oblíbenou metodou. Lidem, kteří na sebe kladou vysoké nároky v pracovním a osobním životě, umožňuje získat čas a zbavuje je nutnosti rozhodování o vhodném množství a vzájemných kombinacích jednotlivých potravin. Hubnutí pomocí krabičkové diety může být velkým přínosem vedoucím ke zlepšení zdravotních potíží (pokles krevního tlaku, snížení hladiny cholesterolu, pokles hladiny krevního cukru atd.).

Jestliže je dieta sestavena skutečným odborníkem, může významně zlepšit nutriční stav člověka a to i v průběhu redukčního procesu. Může mít i velmi vhodný vzdělávací vliv, protože klient pochopí důležitost častého příjmu stravy pro dobře fungující metabolismus a zbaví se návalů chutí na nevhodné potraviny s vysokou energetickou hodnotou. Pochopí, že jeho dosavadní pokusy o zhubnutí, často hraničící s hladověním, k úspěchu vést nemohly. Pokud má klient zájem se dozvědět, jak pokračovat dále po skončení diety (NutriCare toto poradenství zajišťuje), je riziko jo-jo efektu významně nižší než u ostatních metod hubnutí.

Co je vlastně krabičková dieta?

Jedná se o čerstvě připravovanou stravu dodávanou klientům většinou za účelem redukce váhy. Strava by měla pokrývat veškeré nutriční potřeby na celý den, není počítáno s tím, že by si klient cokoli dále dokupoval (ani žádné doplňky stravy). Dodávána je v plastových krabičkách s odtrhávací fólií. Některá jídla jsou určena ke konzumaci za studena, jiná jsou určena k ohřevu. Klient dostává denně pět jídel: snídani, dopolední svačinu, oběd, odpolední svačinu a večeři. Energetická hodnota celodenní stravy by měla být individuálně stanovena na základě měření přístrojem InBody.
Krabičková dieta by měla i při nižší energetické hodnotě zajistit dostatek důležitých živin, aby nedocházelo ke zdravotním problémům, například ke zbytečné únavě, chudokrevnosti, řídnutí kostí apod.